عنصر مادی جرم تهدید ، نمود خارجی این جرم است و در واقع به این معناست که باید تهدید بیان شود تا عنصر مادی آن و در نهایت خود جرم تهدید واقع شود و اینکه فرد فقط در ذهنش قصد تهدید دیگری را داشته باشد کافی نیست .
تهدید در تعریف کلی یعنی : " بیان رفتار نامشروعی که مرتکب می خواهد آن را انجام دهد " . بیان کردن تهدید نکاتی دارد از جمله اینکه برای به وقوع پیوستن جرم تهدید باید موضوع تهدید ، به تنهایی و به خودی خود ، یک عمل مجرمانه باشد . مثلا تهدید به کشتن جرم است زیرا ، قتل به تنهایی یک عمل مجرمانه است .
تهدید با هر لفظی و با کنایه هم می تواند بیان شود اما در نهایت باید به صورتی باشد که قاضی تاثیر منفی آن را بر روی روحیه تهدید شونده احراز کند. زیرا یکی از شرایط تحقق جرم تهدید این است که تهدید موثر باشد و باعث ایجاد ترس در تهدید شونده باشد .
تهدید قربانی همیشه به صورت مستقیم نیست. گاهی تهدید در شرایطی صورت می گیرد که قربانی حضور ندارد و تهدید در مقابل شخص سومی گفته می شود اما تهدید کننده مطمئن است که تهدید از طریق شنوده به گوش قربانی می رسد . در این حالت حتی اگر شنوده تهدید را به قربان منتقل هم نکند ، باز جرم تهدید رخ داده است.
نکته دیگر آن که از آن جا که براساس ماده 126 قانون مجازات اسلامی تهدید یکی از مصادیق معاونت در جرم است براساس نظریه مشورتی اداره حقوقی قوه قضائیه (تهدید به ارتکاب جرم) که در ردیف ترغیب، تطمیع یا تحریک به ارتکاب جرم در بند «الف» ماده ۱۲۶ قانون مجازات اسلامی آمده است، مقید و محدود به مصادیق تهدیدی ( تهدید به قتل، ضررهای نفسی، مالی، شرفی، افشا سر) که در متن ماده ۶۶۹ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۷۵ آمده است، نیست و هر نوع «تهدید به ارتکاب جرم» که در تهدید شونده مؤثر واقع شده و او را در ارتکاب جرم مصمم کند و موجب ارتکاب جرم شود، از مصادیق تهدید بند صدرالذکر ماده 125 محسوب میشود که تشخیص آن با توجه به امکان تأثیر و میزان تأثیر تهدید در تهدیدشونده که موجب وقوع جرم شده است، با قاضی رسیدگیکننده است.
کاربر گرامی: محتوای ارائه شده صرفا جهت اطلاع می باشد و در صورت اجرای مشاوره پیشنهادی و عدم حصول نتیجه ، هیچگونه مسئولیتی متوجه «کلینیک حقوقی ایران» نخواهد بود. و توصیه می شود هیچگاه بدون وکیل گام برندارید .