رفتار فیزیکی افترا قولی:
انتساب جرمی به دیگری به هر وسیله ای حتی از طریق اینترنت به نحوی که متعاقبا نسبت دهنده ( مفتری ) نتواند صحت اسناد را اثبات کند.
رفتار فیزیکی افترا عملی:
رفتار مرتکب در این جرم دارای مصادیق متعدد است که عبارتند از: «گذاردن، مخفی کردن و به نحوی متعلق به دیگری قلمداد نمودن». معنا و مفهوم گذاردن و اخفا روشن است و با ارتكاب فعل محقق می شود ولی اصطلاح «به نحوی متعلق به او قلمداد نماید» متضمن نکات ذیل است: اقدام به گذاردن یا مخفی کردن آلات و ادوات جرم در محل های مورد نظر قانونگذار از شمول این عنوان به دلیل تصریح به آنها به طور مستقل، خارج است. منظور از اصطلاح «… یا به نحوی متعلق به او قلمداد نماید» چیزی جز انتساب تعلق عرفی شیئی اتهام آور ( یعنی وسیله ای که داشتن آن اتهام آور است را متعلق به دیگری قلمداد کنیم) به دیگری نیست و این امر ملازمه با تصرف و یا وقوع آن در محل های متعلق به طرف هم نخواهد داشت.
مصادیق «متعلق به دیگری قلمداد کردن» مستلزم اقدامات فیزیکی یا جابجائی اشیائی که اتهام آور است، نیست و لذا با نوشتن نیز قابل تحقق است مانند این که کسی , روی ساک خود که محتوی مواد مخدر است نام یکی دیگر از مسافران اتوبوس را بنویسد و تحویل دهد و یا در همین مورد برچسب ساکها را عوض کند. ( کتاب جرایم علیه شخصیت معنوی- دکتر میر محمد صادقی- ص 77 )
این مصداق از عمل مرتکب بر خلاف دو مورد قبل (گذاردن یا مخفی کردن) ملازمه با محل (منزل، محل کسب…) مربوط به طرف نیز ندارد مانند مثال اخیر که جعبه اتوبوس متعلق به طرفی که نام او روی ساک مواد مخدر نوشته می شود نیست.
تحقق عنوان «به نحوی متعلق به او قلمداد کردن» با ترک فعل نیز امکان پذیر است. مانند آن که فرد در برابر پرسش ضابط دادگستری مبنی بر این که آیا این اسلحه یا مواد مخدر متعلق به فلانی است، سکوت نموده و بدین سان به طور تلویحی اشیاء یا آلات و ادوات جرم را به نحوی متعلق به شخص خاصی قلمداد نماید. ( کتاب جرایم علیه شخصیت معنوی- دکتر میر محمد صادقی- ص 78)
کاربر گرامی: محتوای ارائه شده صرفا جهت اطلاع می باشد و در صورت اجرای مشاوره پیشنهادی و عدم حصول نتیجه ، هیچگونه مسئولیتی متوجه «کلینیک حقوقی ایران» نخواهد بود. و توصیه می شود هیچگاه بدون وکیل گام برندارید .