دعوای تبانی و فساد در خرید و فروش معاملات دولتی

زهرا آذری
مشاور: زهرا آذری
منا ابوفاضلی ناظر علمی: منا ابوفاضلی

مجازات جرم تبانی و فساد در معاملات دولتی و دادگاه صالح به رسیدگی

الف) مجازات تبانی در معاملات دولتی: اگر کسی اقدام به تبانی در معاملات دولتی نماید بر اساس ماده واحده به مجازات های ذیل محکوم می شود:

1. درخصوص شرکت کنندگان در تبانی مجازات یک تا سه سال حبس  و نیز جزای نقدی به میزان آن چه من غیر حق تحصیل شده را مقرر کرده است. با توجه به ماده 11 قانون کاهش مجازات تعزیری جرایمی که  در حکم کلاهبرداری است در صورت داشتن بزه دیده صرف نظر از میزان مال مورد نظر قابل گذشت محسوب و در غیر این صورت غیر قابل گذشت است.(نظریه مشورتی 431/99/7 مورخ 18/4/1399) و با توجه به تبصره ماده 11 چون این جرم قابل گذشت است و درجه آن 5 است مجازات آن حداقل 6 ماه و حداکثر به یک سال و نیم تقلیل می یابد.(ماده 11 قانون کاهش مجازات تعزیری)

2. درخصوص مستخدمین دولتی که مرتکب این رفتار مجرمانه شده اند قانون گذار حداکثر مجازات یعنی 3 سال را در نظر گرفته است. همچنین انفصال از خدمات دولتی و شرکت ها و موسسات وابسته به دولت و شهرداری ها را نیز برای آنان مقرر کرده است. 

ب) دادگاه صالح به رسیدگی جرم  فساد وتبانی در معاملات دولتی

 به موجب دستور العمل تشکیل مجتمع تخصصی ویژه رسیدگی به جرایم اقتصادی دولتی مصوب 1399 یکی از جرایمی که مجتمع تخصصی ویژه رسیدگی به جرایم اقتصادی صالح به رسیدگی است جرم تبانی درمعاملات دولتی است و این مجتمع تخصصی در دادگاه کیفری دو نیز تشکیل می شود تحقیقات مقدماتی این جرم در شعب بازپرسی یا دادیاری دادسرای مجتمع ذکر شده و رسیدگی به آن در شعب دادگاه های کیفری دو مجتمع تخصصی صورت می گیرد.( دستور العمل تشکیل مجتمع تخصصی ویژه رسیدگی به جرایم اقتصادی دولتی مصوب 1399)

 

در صورتی که به پاسخ خود دست نیافتید پرسش خود را مطرح کنید
چنانچه وکیل تخصصی در این حوزه هستید خودتان را کنار این مشاوره معرفی کنید ورود / ثبت نام

کاربر گرامی: محتوای ارائه شده صرفا جهت اطلاع می باشد و در صورت اجرای مشاوره پیشنهادی و عدم حصول نتیجه ، ‏هیچگونه مسئولیتی متوجه «کلینیک حقوقی ایران» نخواهد بود.‏ و توصیه می شود هیچگاه بدون وکیل گام برندارید .