باید بدانید که دعاوی این حوزه بسیار زیاد بوده و نگارش دادخواست برای هر یک نکات خاص خود را می طلبد. بنابر این برای طرح شکایت کیفری باید به دیاگرام کلاهبرداری مراجعه نموده و نکات اقامۀ دعوای آن را مطالعه بفرمایید. همچنین اگر که خریدار ملکی هستید که به شکل فضولی به شما فروخته شده است باید به دیاگرام هایی نظیر استرداد ثمن معامله، تایید فسخ قرار داد به جهت خیار تبعض صفقه و... مراجعه بفرمایید.
سایت کلینیک حقوقی ایران، تنها سایت تمام هوشمند حقوقی کشور با دسته بندی موضوعی دعاوی، راه گشای مسائل حقوقی شما می باشد. بنابر این با جست و جوی موضوع خاص دعوای خود می توانید مطالب مختص به آن را پیدا کنید.
در این بلاک صرفا به مراحل تایید بطلان معامله به جهت فضولی بودن آن می پردازیم:
مبنای دادخواست: ممکن است شخصی اقدام به خرید ملک از شخص دیگر کند، بدون این که فروشنده، مالک ملک باشد یا از مالک اذن و اجازه برای فروش داشته باشد. چندان که گفته شد به این معامله در اصلطلاح حقوقی، معاملۀ فضولی می گویند. اگر مالک اصلی قرارداد را تایید و تنفیذ کند، قرارداد معتبر است و اگر آن را رد کند، قرارداد باطل میشود. بنابر این پس از اطلاع مالک از انعقاد چنین قراردادی در مورد ملک خود میتواند، ابتدا از طریق اظهار نامۀ رسمی، عدم رضایت خود نسبت به قرارداد فروش ملک را به طرفین قرارداد، اعلام و سپس دادخواست تایید بطلان معامله به جهت فضولی بودن را مطرح کند.
پس از آنکه مالک، اقدام به رد معاملۀ فضولی کرد، می تواند دادخواست تأیید بطلان قرارداد را تقدیم کند.. دادگاه پس از بررسی پرونده، در صورت احراز بطلان، حکم به تایید بطلان معامله صادر میکند.
طرفین دعوی: مالک ملک، خواهان دعوی است و باید دعوا را به طرفیت خریدار و فروشندۀ ملک، مطرح کند.
مرجع صالح برای رسیدگی: دعاوی ملکی در مرجعی رسیدگی می شود که ملک در آن حوزه قضایی واقع شده است.
نحوۀ اجرای رأی : بعد از آنکه مالک معامله را رد کند، آن معامله باطل است بنابر این خواهان تنها تایید و اعلام بطلان معامله را از دادگاه میخواهد.
نکته: اگر معاملۀ فضولی از طریق تنظیم سند رسمی انجام گرفته باشد، مالک پس از رد معاملۀ فضولی علاوه بر تایید بطلان بیع می بایست، ابطال سند رسمی را نیز از دادگاه بخواهد. برای اطلاع بیش تر از این مورد به دیاگرام ابطال سند رسمی مراجعه بفرمایید.
مراحل تکمیل و ارائۀ دادخواست:
برای ارائه دادخواست خود ابتدائاً می بایست به دفاتر خدمات قضایی مراجعه نمود.
قبل از هر اقدامی جهت عدم مراجعه مکرر به دستگاه های قضایی و سهولت در آگاهی از روند جریان رسیدگی و برای دریافت و ابلاغ اوراق مربوطه لازم است در سامانه ثبت ثنا، ثبت نام انجام شود.
در قسمت خواسته ادعای خود را عنوان می نمایید. خواستۀ شما تایید بطلان معامله به جهت فضولی بودن آن می باشد.
شما باید هر گونه دلیل در ارتباط با ادعای خود اعم از سند عادی یا رسمی، شهادت شهود و مطلعین ( در صورت استناد به شهادت شهود می بایست شهود شما درهر مرحله و در صورت نیاز مرجع قضایی حاضر به ادای شهادت شوند. شهود کسی است که واقعه یا امر مورد ادعا شما را دیده است. و مطلع کسی است که تنها در خصوص واقعه یا امر مورد ادعا اطلاع دارد.) تحقیقات و معاینه محل، ارجاع امر به کارشناسی و.... را در ستون دلایل قید نمایید.
در قسمت شرح خواسته نیز خواسته خود از مرجع قضایی را به طور کامل ذکر کنید. شما می توانید هزینه های رسیدگی را نیز از طرف مقابل، اخد کنید. برای این منظور در همین بخش باید علاوه بر خواسته اصلی خود این موضوع را نیز بنویسید که میخواهید خسارت هزینه های دادرسی را نیز از طرف مقابل بگیرید.
در هر مرحله از رسیدگی به پرونده شما دادگاه از طریق سامانه ثنا و با ارسال پیامک شما را در جریان قرار خواهد داد و دیگر نیاز به مراجعه هر روز به دادگاه لازم نیست.
همچنین میتوانید با مطالعه کامل این مطلب و آگاهی از نکات آن، حقوق و تکالیف خود را به طور مختصر و مفید بشناسید و گام های هوشیارانه ای را بردارید.
( راهنمای تحلیلی، کاربردی دعاوی ملکی در نظام حقوقی ایران- حسین اقدامی- نشر قوه قضاییه- ص 149 تا 153 )
کاربر گرامی: محتوای ارائه شده صرفا جهت اطلاع می باشد و در صورت اجرای مشاوره پیشنهادی و عدم حصول نتیجه ، هیچگونه مسئولیتی متوجه «کلینیک حقوقی ایران» نخواهد بود. و توصیه می شود هیچگاه بدون وکیل گام برندارید .