اعتیاد به مواد مخدر

وکیل فاطمه منصوریان
مشاور: وکیل فاطمه منصوریان
دکتر زهرا فهرستی ناظر علمی: دکتر زهرا فهرستی

اقدامات پیش بینی شده درقانون برای ترک اعتیاد

1-معتادان به هروئین، مرفین، كوكائین و دیگر مشتقات شیمیایی مرفین و كوكائین و یا لیزرژیك اسید دی ‌اتیل آمید (ال.اس.دی)، متیلن دی اكسی‌ مت ‌آمفتامین (ام.دی.ام.آ. یا اكستاسی)، گاما هیدروكسی بوتیریك اسید (جی.اچ.بی)، فلونیترازپام، آمفتامین، مت آمفتامین (شیشه) و یا بنگ، چرس، گراس، تریاك، شیره، سوخته، تفاله تریاك و یا دیگر مواد مخدر یا روان‌گردان‌های صنعتی غیردارویی، با دستور مقام قضایی برای مدت یك تا سه ماه در مراكز دولتی و مجاز درمان و كاهش آسیب نگهداری می‌شوند. تمدید مهلت برای یك دوره سه‌ماهه دیگر با درخواست مراكز مذكور بلامانع است. با گزارش مراكز مذكور و بنابر نظر مقام قضایی، چنانچه معتاد آماده تداوم درمان باشد، تداوم درمان بلامانع می‌باشد.

2-مقام قضایی می‌تواند برای یك بار با اخذ تأمین مناسب و تعهد به ارائه گواهی تحت درمان و کاهش آسیب، نسبت به تعلیق تعقیب به مدت شش ماهه اقدام و معتاد را به یكی از مراكز مجاز دولتی، غیردولتی یا خصوصی و یا سازمان‌های مردم‌نهاد درمان و كاهش آسیب معرفی نماید. مراكز مذكور موظفند ماهیانه گزارش روند درمان معتاد را به مقام قضایی یا نماینده وی ارائه نمایند. در صورت تأیید درمان و ترك اعتیاد با صدور قرار موقوفی تعقیب توسط دادستان، پرونده بایگانی و در غیراین‌صورت طبق مفاد این ماده اقدام می‌شود. تمدید مهلت با درخواست مراكز ذی ربط برای یك دوره سه‌ماهه دیگر بلامانع است.

3-متخلف بدون عذر موجه از تكالیف مذکور، به حبس از نود و یك روز تا شش‌ماه محكوم می‌شود.

(ماده 16قانون اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر و الحاق موادی به آن مصوب 1367/08/03 مجمع تشخیص مصلحت نظام)

 

در صورتی که به پاسخ خود دست نیافتید پرسش خود را مطرح کنید
چنانچه وکیل تخصصی در این حوزه هستید خودتان را کنار این مشاوره معرفی کنید ورود / ثبت نام

کاربر گرامی: محتوای ارائه شده صرفا جهت اطلاع می باشد و در صورت اجرای مشاوره پیشنهادی و عدم حصول نتیجه ، ‏هیچگونه مسئولیتی متوجه «کلینیک حقوقی ایران» نخواهد بود.‏ و توصیه می شود هیچگاه بدون وکیل گام برندارید .