اعاده دادرسی در امور مدنی

وکیل فاطمه منصوریان
مشاور: وکیل فاطمه منصوریان
دانش محور تاراز دانش محور تاراز ناظر علمی: دانش محور تاراز دانش محور تاراز

جهات اعاده دادرسی

منظور از جهات اعاده دادرسی این است كه از چه احكام دادگاهها می توان اعاده دادرسی كرد و به بیان دیگر در چه صورتی ما می توانیم اعاده دادرسی كنیم. جهات اعاده دادرسی در ماده 426 قانون آیین دادرسی مدنی در 7 بند بیان شده است:

1-موضوع حكم، مورد ادعای خواهان نبوده باشد. یعنی مثلا فردی ادعای خلع ید كرده است و از دادگاه درخواست خلع ید كرده است اما در حكم صادره از دادگاه مثلا رفع تصرف صادر شده كه امكان اعاده دادرسی وجود دارد. 

2-حكم به میزان بیشتر از خواسته صادر شده باشد. یعنی مثلا خواسته دادخواستی یک میلیون باشد اما در حكم ده میلیون صادر شده است و مورد حكم قرار گرفته است .

3-وجود تضاد در مفاد یك حكم كه ناشی از استناد به اصول یا به مواد متضاد باشد.

4_حكم صادره با حكم دیگری در خصوص همان دعوا و اصحاب آن كه قبلا توسط همان دادگاه صادر شده است متضاد باشد. بدون آنكه سبب قانونی موجب این مغایرت باشد .یعنی دادگاهی در یك زمان در خصوص فرد الف و ب در خصوص خلع ید یك تصمیم گرفته و حكم صادر كرده است و حالا حكم دیگری در خصوص همان الف و ب و همان دعوای خلع ید تصمیم متضاد با حكم قبلی می گیرد.

5-طرف مقابل در خواست كننده اعاده دادرسی، حیله و تقلبی به كار برده كه در حكم دادگاه موثر بوده است.

6-حكم دادگاه مستند به اسنادی بوده كه پس از صدور حكم جعلی بودن آنها ثابت شده باشد.

7-پس از صدور حكم اسناد و مداركی  به دست آید كه دلیل حقانیت در خواست كننده اعاده دادرسی باشد و ثابت شود اسناد و مدارك یاد شده در جریان دادرسی مكتوم بوده و در اختیار متقاضی نبوده است.

 

در صورتی که به پاسخ خود دست نیافتید پرسش خود را مطرح کنید
چنانچه وکیل تخصصی در این حوزه هستید خودتان را کنار این مشاوره معرفی کنید ورود / ثبت نام

کاربر گرامی: محتوای ارائه شده صرفا جهت اطلاع می باشد و در صورت اجرای مشاوره پیشنهادی و عدم حصول نتیجه ، ‏هیچگونه مسئولیتی متوجه «کلینیک حقوقی ایران» نخواهد بود.‏ و توصیه می شود هیچگاه بدون وکیل گام برندارید .