طبق ماده 1171 قانون مدنی، در صورت فوت یکی از ابوین، حضانت طفل با آن که زنده است خواهد بود؛ هرچند متوفی پدر طفل بوده و برای او قیم معین کرده است. (ماده 1171 قانون مدنی)
عبارت مواظبت شخص در ماده ۱۲۳۵ قانون مدنی، حضانت را نیز در بر میگیرد، پس در صورت آنکه طفل پدر، مادر، جد پدری و وصی منصوب نداشته باشد، حضانت وی با قیم(سرپرست) اوست که از سوی دادگاه تعیین میشود. قیم در این ماده به معنای وصی منصوب است. یعنی در صورت فوت پدر، حتی با وجود وصی منصوب، حضانت بر عهده مادر خواهد بود نه وصی. حکم این ماده در موردی که جد پدری طفل و مادر او در قید حیات هستند نیز صادق است؛ یعنی در صورت حیات جد پدری، بازهم حضانت طفل پس از پدر با مادر است. (بیات، فرهاد، شرح جامع قانون مدنی، ص 709)
حضانت فرزندانی که پدرشان فوت شده، با مادر آنها است، مگر آنکه دادگاه به تقاضای ولی قهری (پدر و جد پدری را گویند.)یا دادستان، اعطای حضانت به مادر را خلاف مصلحت فرزند تشخیص دهد. (ماده ۴۳ قانون حمایت از خانواده)
کاربر گرامی: محتوای ارائه شده صرفا جهت اطلاع می باشد و در صورت اجرای مشاوره پیشنهادی و عدم حصول نتیجه ، هیچگونه مسئولیتی متوجه «کلینیک حقوقی ایران» نخواهد بود. و توصیه می شود هیچگاه بدون وکیل گام برندارید .