عنصر مادی تنها شامل رفتاری که از مرتکب سر می زند نیست بلکه دارای شرایط و ارکانی است که بدون تحقق کامل آن عنصر مادی به وجود نمی آید . این اجزا شامل رفتار فیزیکی( شامل گفتار یا کردار مجرمانه ای می شود که در فعل ما نمود و ظهور می یابد)، شرایط و اوضاع و احوال (شامل شرایط مربوط به مرتکب عمل مجرمانه، مجنی علیه که در واقع به عنوان قربانی عمل مجرمانه تلقی می شود و موضوع جرم می باشد) در نهایت نتیجه عمل مجرمانه که از سوی مقنن مشخص شده است.
الف)رفتار فیزیکی: عمل مورد نظر در ارتکاب این جرم، استیلا(چیره شدن و دست یافتن برچیزی) بر مال غیر منقول متعلق به دیگری می باشد. بنابراین عمل مورد نظر با فعل انجام می شود و ترک فعل شامل این جرم نمی شود.
ب) شرایط و اوضاع و احوال ارتکاب جرم:
مرتکب : با توجه به ماده 690 که عبارت هرکسی را مطرح نموده است ، مرتکب جرم می تواند هر کسی باشد و شرایط و اوصاف خاصی برای آن در نظر گرفته نشده است.
مجنی علیه یا قربانی عمل مجرمانه : با توجه به ماده 690 مجنی علیه می تواند هر شخص حقوقی یا حقیقی که از وی سلب مالکیت شده است باشد.
موضوع جرم : اموال غیر منقول متعلق به دیگری ( اموالی که قابلیت جابه جایی و نقل و انتقال ندارند مانند زمین و بنا و ...) موضوع جرم تصرف عدوانی در ماده 690قانون مجازات اسلامی می باشد.
ج) نتیجه جرم : جرم تصرف عدوانی جرم مطلق است یعنی صرف ایجاد تصرف برای تحقق جرم کافی است و منوط به نتیجه ی خاصی نشده است. تصرف عدوانی جرمی مستمر(ادامه دار) است زیرا مادام که استیلا (سلطه یافتن، غلبه نمودن) بر مال غیر وجود دارد جرم در حال تجدید است.(قانون یار مجازات اسلامی، سال1394، صفحه 607)
کاربر گرامی: محتوای ارائه شده صرفا جهت اطلاع می باشد و در صورت اجرای مشاوره پیشنهادی و عدم حصول نتیجه ، هیچگونه مسئولیتی متوجه «کلینیک حقوقی ایران» نخواهد بود. و توصیه می شود هیچگاه بدون وکیل گام برندارید .