دعوای قلع و قمع مستحدثات

محمدرضا کی پور
مشاور: محمدرضا کی پور
منا ابوفاضلی ناظر علمی: منا ابوفاضلی

می خواهم شخصا طرح دعوا کنم

 قبل از هر اقدامی جهت عدم مراجعه مکرر به دستگاه های قضایی وسهولت در آگاهی از روند جریان رسیدگی و برای دریافت و ابلاغ اوراق مربوطه لازم است در سامانه ثبت ثنا، ثبت نام انجام شود.

برای تنظیم دادخواست به نکات ذیل توجه نمایید:

1. اطلاعات فردی و نشانی خود را به صورت دقیق در قسمت خواهان قید نمایید.

2. در قسمت خوانده، نام فردی که می‌خواهید علیه ایشان طرح دعوی نمایید را بنویسید. و در صورت اطلاع نشانی آنان را نیز قید نمایید.

3. در ستون خواسته باید تقاضای صدور حكم مبنی بر محکومیت خوانده به قلع و قمع مستحدثات و پرداخت کلیه خسارات وارده با جلب نظر کارشناس و خسارات دادرسی اعم از هزینه دادرسی و سایر خسارات را قید نمایید.

4. دلایل خود را به صورت کامل معرفی نمایید. دلایل شما می توانند هر چیزی باشد که ادعای شما را اثبات کند از قبیل: تمام دلایل و مواردی که اثبات کننده سابقه تصرف شما نسبت به ملک است( در صورتی که دعوای تصرف عدوانی مطرح کرده اید و دادخواست قلع و قمع بنا را به همراه دادخواست رفع تصرف عدوانی به دادگاه تحویل داده اید و یا به صورت جداگانه دعوای قلع و قمع مستحدثات مطرح کرده اید. ) و یا سند مالکیت ( در صورتی که دعوای خلع ید مطرح کرده و به همراه آن درخواست قلع و قمع مستحدثات را کرده اید و یا اینکه بعد از صدرو حکم خلع ید بصورت جداگانه دعوای قلع و قمع مستحدثات را مطرح کرده اید. )

همچنین می توانید در راستای اثبات ادعا خود تقاضا تحقیق و معاینه محل، ارجاع امر به کارشناس و استماع اظهارات مطلعین و شهادت شهود را از دادگاه تقاضا نمایید.( مطلع کسی است که از امر مورد ادعا شما اطلاع دارد و شاهد کسی است که امر مورد ادعا شما را دیده است. اگر در میان دلایل خود به شهود استناد نموده‌اید اسامی شهود خود را کامل بنویسید. و به یاد داشته باشید هر زمان که به شهادت شهود نیاز بود، شهود می‌بایست در محضر مرجع احضار کننده حاضر شوند.)

در قسمت شرح خواسته تمامی ادعا خود و دلایل خود را به طور کامل توضیح دهید و به این نکته که خوانده به صورت غیر قانونی و غیر مجاز اقام به احداث بنا یا حتی کاشتن درخت نموده است اشاره نمایید. و در نهایت خواسته خود را از مرجع قضایی در انتهای متن به طور واضح بیان کنید.

پس از طی مراحل ذکر شده و ثبت دادخواست شما در دفتر خدمات الکترونیکی قضایی، دادگاه جلسه رسیدگی تعیین می کند و به شما و طرف مقابلتان اعلام می دارد که در روز و زمان معین به منظور رسیدگی به پرونده در دادگاه حضور پیدا کنید، در نهایت دادگاه با بررسی شرایط پرونده و دلایل و مستندات شما و در صورت موجه و منطقی بودن درخواست شما حکمی مبنی بر محکومیت خوانده به قلع و قمع مستحدثات صادر می نماید، حکم به خوانده محکوم ابلاغ شده و بعد از گذشت مدت زمان 20 روز از زمان ابلاغ به محکوم علیه ( کسی که حکمی بر علیه او صادر شده است ) و سپری شدن مهلت قانونی برای درخواست تجدید نظر خواهی از سوی محکوم، واحد اجرای احکام دادگاه  10 روز به محکوم فرصت می دهد که حکم را اجرا کنند و در صورت امتناع شخص محکوم از اجرای حکم، واحد اجرای احکام مدنی به کمک ضابطین دادگستری ( در صورتی که ملک هنوز در تصرف خوانده است ) حکم را اجرا کرده و مفاد حکم را به محکوم علیه ( کسی که حکمی بر عالیه او صادر شده است ) تحمیل می کند. لازم به ذکر است که اگر حکم صادره شامل رفع تصرف عدوانی محکوم و قلع و قمع مستحدثات باشد این حکم قابل تجزیه است، در خصوص اجرای حکم رفع تصرف عدوانی نیازی به سپری شدن مهلت قانونی برای تجدید نظر خواهی و قطعی شدن حکم نیست و می توان بلافاصله بعد از صدور حکم آن را اجرا کرد اما برای اجرای حکم قلع و قمع مستحدثات باید تا زمان پایان مهلت قانونی برای تجدید نظر خواهی ( 20 روز ) صبر کنیم تا حکم قطعی شود.

 

کاربر گرامی: محتوای ارائه شده صرفا جهت اطلاع می باشد و در صورت اجرای مشاوره پیشنهادی و عدم حصول نتیجه ، ‏هیچگونه مسئولیتی متوجه «کلینیک حقوقی ایران» نخواهد بود.‏ و توصیه می شود هیچگاه بدون وکیل گام برندارید .