قبل از هر اقدامی جهت عدم مراجعه مکرر به دستگاه های قضایی وسهولت در آگاهی از روند جریان رسیدگی و برای دریافت و ابلاغ اوراق مربوطه لازم است در سامانه ثبت ثنا، ثبت نام انجام شود. با مراجعه به هریک از دفاتر خدمات قضایی می توانید شکایت خود را ثبت نمایید.
برای تنظیم شکوائیه به نکات زیر توجه نمایید:
1- در بخش شاکی، نام و نام خانوادگی شاکی، نام پدر، سن، شغل، میزان تحصیلات، وضعیت تاهل، تابعیت، مذهب، شماره شناسنامه، شماره ملی و نشانی دقیق را قید نمایید .
2- دربخش متشکی عنه یا متشکی عنهم (کسی که طرف شکایت است) نام افرادی که قصد مطرح نمودن شکایت علیه آنان را دارید بنویسید. اگر مشتکی عنه را نمی شناسید اسامی افرادی که به آنان مظنون هستید را بنویسید. در صورت اطلاع نشانی آنان را نیز قید نمایید.
3- در قسمت موضوع شکایت:مزاحمت و توهین برای زنان را قید نمایید.
4- تاریخ و محل وقوع جرم: ذکر این موارد جهت تشخیص مرور زمان و نیز تعیین مرجع صالح به رسیدگی حائز اهمیت است بنابراین محل وقوع جرم و زمان دقیق آن را قید نمایید.
5- در بخش دلایل و منضمات دلایل شکایت خود از جمله گزارش نیروی انتظامی، استشهادیه( شاهدها گفته ها و دیده های و حرف های خود را به صورت نوشته درمی آورند) ،اسامی و مشخصات و نشانی شهود (شاهد کسی است که امر مورد ادعا را دیده )در صورت امکان و تصاویر ضبط شده در دوربین های مدار بسته و سایر دلایل و مدارک را قید نمایید.
6- در انتها شرح شکایت خود و آن چه رخ داده و ادعای خود را به طورکامل قید نمایید.
در دادگاه قاضی با مشاهده جزییات پرونده، دستور تعین وقت جلسه رسیدگی را به طرفین شکایت و نماینده دادستان می دهد و در نهایت جلسه دادگاه تشکیل می شود و نماینده دادستان نیز حضور یافته و اظهارات خود رابیان می نماید در آخرین مرحله رای دادگاه توسط قاضی با امضای صورت جلسه توسط طرفین شکایت و قضات اعلام می شود.
کاربر گرامی: محتوای ارائه شده صرفا جهت اطلاع می باشد و در صورت اجرای مشاوره پیشنهادی و عدم حصول نتیجه ، هیچگونه مسئولیتی متوجه «کلینیک حقوقی ایران» نخواهد بود. و توصیه می شود هیچگاه بدون وکیل گام برندارید .