قبل از هر اقدامی جهت عدم مراجعه مکرر به دستگاه های قضایی و سهولت در آگاهی از روند جریان رسیدگی و برای دریافت و ابلاغ اوراق مربوطه لازم است در سامانه ثبت ثنا، ثبت نام انجام شود. سپس می توانید شکوائیه خود را به شرح ذیل ثبت نمایید.
تنظیم شکوائیه:
اولین اقدام شاکی برای اعلام جرم تنظیم شکواییه میباشد؛ چرا که یکی از جهات قانونی برای شروع به تعقیب، شکایت شاکی یا مدعی خصوصی ( شاکی ای که مطالبه ضرر و زیان ناشی از جرم را نموده باشد مدعی خصوصی می گویند) است.
در شکواییه موارد زیر قید میشود:
1- نام و نام خانوادگی، نام پدر، سن، شغل، میزان تحصیلات، وضعیت تأهل، تابعیت، مذهب، شماره شناسنامه ، شماره ملی، نشانی دقیق و در صورت امکان نشانی پیام نگار (ایمیل)، شماره تلفن ثابت و همراه و کد پستی شاکی.
2- نام و مشخصات مشتکی عنه یا مشتکی عنهم ( شخص یا اشخاصی که علیه آنها شکایت دارید.)
3- موضوع شکایت، تاریخ و محل وقوع جرم
4- ضرر و زیان وارده به مدعی و مورد مطالبه وی
5- ادله وقوع جرم: شما باید تمامی ادله خود که اثبات کننده ادعای شما باشد مانند هر گونه دلیل و مدرک بدست آمده مانند تامین دلیل ( اقدامی برای حفظ دلیل ) ، گزارش مرجع انتظامی، استفاده از فیلم دوربین مداربسته و ... یا هر اقدامی که در راستای اثبات دلایل خود از دادگاه مطالبه دارید از قبیل : تحقیقات و معاینه محل، جلب نظر کارشناس، استماع شهادت شهود و اظهارات مطلعان در صورت امکان( مطلع کسی است که از امر مورد ادعا شما اطلاع دارد و شاهد کسی است که امر مورد ادعا شما را دیده است. برای استناد به شهادت شهود اسامی شهود خود را کامل بنویسید و به یاد داشته باشید هر زمان که به شهادت شهود نیاز بود، شهود میبایست در محضر مرجع احضار کننده حاضر شوند.) را به طور کامل در شکواییه قید نمایید.
شرح شکوائیه : شما باید شکایت خود را به طور توضیح و تمامی ادعا و اظهارات خود را کامل بیان نمایید.
کاربر گرامی: محتوای ارائه شده صرفا جهت اطلاع می باشد و در صورت اجرای مشاوره پیشنهادی و عدم حصول نتیجه ، هیچگونه مسئولیتی متوجه «کلینیک حقوقی ایران» نخواهد بود. و توصیه می شود هیچگاه بدون وکیل گام برندارید .