اموال عمومی و دولتی: تخریب اموال دولتی، جرم محسوب شده و مجازات خاص خود را دارد. قانون گذار در مورد تخریب اموال دولتی مفاد قانونی سختگیرانه ای را مدنظر قرار داده است و براساس ماده 683 کتاب تعزیرات قانون مجازات اسلامیمصوبه 1375، هر گونه نهب، اتلاف، غارت اموال وکالاها که سه نفر یا بیشتر با خشونت به تخریب آنها بپردازند، حتی اگر محارب نیز شناخته نشوند به مجازات حبس 2 تا 5 سال محکوم خواهند شد.
اموال خصوصی: قانون گذار تخریب اموال خصوصی را نیز جرم تلقی کرده و مجرم باید تحت پیگرد قانونی قرار گیرد. براساس ماده 676 قانون مجازات اسلامی، هرکسی که اموال دیگری را آتش بزند به حبس از 6 ماه تا 3 سال محکوم خواهد شد. در همین راستا و براساس ماده 677 این قانون هر کسی که اموال منقول یا غیرمنقول اشخاص دیگری را تخریب کند به حبس از 6 ماه تا 3 سال محکوم خواهد شد. همچین براساس قانون مدنی هرکسی که به جان، مال، آزادی، حیثیت ، حقوق، شهرت تجاری یا به هر نحو به آزادیهای مادی و معنوی او آسیبی وارد کند مجرم شناخته شده و باید زیانهای وارده را جبران کند.
تخریب مال مشاع: طبق رای هیئت عمومی دیوان عالی کشور تخریب در مال مشاع هم قابلیت وقوع دارد. رای وحدت رویه 10-21/7/1355
به طوری که از اطلاق و عموم ماده 262 قانون کیفر عمومی مستفاد می گردد ارتکاب اعمال مذکور در آن ماده در صورتی که مقرون به قصد اضرار و یا جلب منافع غیر مجاز با سوءنیت باشد قابل تعقیب و مجازات است هرچند مالکیت موضوع جرم مشمول ماده فوق به طور اشتراک و اشاعه باشد. این رای طبق ماده واحده قانون وحدت رویه مصوب سال 1328 در موارد مشابه لازم الاتباع است. (مقاله دکتر حسین زینالی با عنوان تخریب عمدی اموال )
کاربر گرامی: محتوای ارائه شده صرفا جهت اطلاع می باشد و در صورت اجرای مشاوره پیشنهادی و عدم حصول نتیجه ، هیچگونه مسئولیتی متوجه «کلینیک حقوقی ایران» نخواهد بود. و توصیه می شود هیچگاه بدون وکیل گام برندارید .