اگر سند سرقفلی عادی و حق انتقال در آن قید شده باشد، صاحب سرقفلی میتواند آن را منتقل کند، مشروط به اینکه انتقال جدید با سند رسمی باشد.
زیرا در ماده62 قانون احکام دائمی برنامههای توسعه کشور مصوب ۱۳۹۵/۱۱/۱۰ آمده است که «کلیه معاملات راجع به اموال غیرمنقول ثبتشده مانند بیع، صلح، اجاره، رهن و نیز وعده یا تعهد به انجام اینگونه معاملات باید بهطور رسمی در دفاتر اسناد رسمی تنظیم شود. اسناد عادی که درخصوص معاملات راجع به اموال غیرمنقول تنظیم شوند مگر اسنادی که بر اساس تشخیص دادگاه دارای اعتبار شرعی است در برابر اشخاص ثالث غیرقابل استناد بوده و قابلیت معارضه با اسناد رسمی را ندارند.»
همچنین مستفاد از دادنامه قطعی شعبه 49 دادگاه تجدیدنظر استان تهران 9109970225000875 تاریخ 1391/06/21 با استناد به تبصره 2 ماده 19 قانون روابط موجر و مستأجر و مواد 46 و 47 قانون ثبت از جهت لزوم تنظیم صلح نامه به صورت رسمی ، انتقال سرقفلی با صلحنامه رسمی به عمل می آید و به سند عادی در دادگاه ترتیب اثر داده نمی شود.
ضمنا در این خصوص باید توجه داشته باشید که بحث فروش سرقفلی با انتقال آن دو مقوله مجزا هستند و فروش سرقفلی چنانچه مبتنی بر قرارداد اجاره عادی صورت گرفته باشد معتبر است چون به موجب مقررات قانون روابط موجر و مستأجر مصوب 1387 (آئین نامه قانون روابط موجر و مستاجر) مقنن اجارهنامههای عادی را نیز معتبر دانسته است فلذا با معتبر دانستن قراردادهای اجاره عادی موجبی برای الزام موجر به تنظیم سند رسمی سرقفلی برای مستأجر نبوده و با انقضاء مدت، موجر میتواند با پرداخت حق سرقفلی آن هم به نرخ روز، تخلیه مستأجر را از عین مستأجره درخواست نماید.
کاربر گرامی: محتوای ارائه شده صرفا جهت اطلاع می باشد و در صورت اجرای مشاوره پیشنهادی و عدم حصول نتیجه ، هیچگونه مسئولیتی متوجه «کلینیک حقوقی ایران» نخواهد بود. و توصیه می شود هیچگاه بدون وکیل گام برندارید .