همانطور که پرونده تخلفات افراد نظامی در دادگاه های نظامی، روحانیون در دادگاه روحانیت و … در دادگاه های خاص خود مورد رسیدگی قرار می گیرد، پزشکان نیز دادگاه انتظامی پزشکی دارند. که برای رسیدگی به پرونده و کسب نتیجه برخورد پزشکی و انتظامی باید به انجا مراجعه نمود.
در صورت احراز وقوع تخلف، گستره وسیعی از جریمهها در ماده ۲۸ قانون سازمان نظام پزشکی تعیین شده است و باتوجهبه میزان و دفعاتی که تخلف پزشکی روی داده و شکایت علیه پزشک صورت گرفته باشد از توبیخ تا باطل کردن پروانه طبابت را برای متخلفین مقرر میکند. مبادرت به انجام رفتارهای خارج از عرف طبابت، سرپیچی از رعایت نرخها و تعرفههای قانونی، عدم توجه به مبانی علمی و قانونی حین معالجه، عدم اعتنا به قواعد و اصول شرعی، سرباز زدن از پذیرش بیماران اورژانسی، سهلانگاری در امر طبابت، آشکار ساختن امراض بیماران، گزافگویی و تظاهر بهمنظور جذب بیمار، تحویل داروهای غیر اصل بهجای اصلی، برخورد ناپسندیده و دور از ادب کادر درمانی، از جمله تخلفاتی است که در صورت مشاهده آنها، میتوان با مراجعه به دادسرای انتظامی سازمان نظامپزشکی، برخورد قانونی با پزشک متخلف را از آن دادگاه درخواست کرد.
اما در بسیاری از موارد یاد شده، یک مسئله بسیار مهم است؛ آن هم نظریه پزشکی قانونی در خصوص ارتکاب به جرم پزشک می باشد. که در اکثر احکام صادره از سوی دادگاه ها، مبنا قرار گرفته است.(دادسو) بنابراین تخلفاتی که توسط پزشکان صورت می گیرد، تخلفاتی محسوب می شوند که پزشک برخلاف قوانین و مقررات وضع شده توسط اصناف مرتکب می شود.(وکلای دادگستر پاسارگاد)
نکته مهم:برای طرح دعوا و تشکیل پرونده و شکایت از پزشک در سازمان نظام پزشکی، صرفا یکسال فرصت دارید. در غیر این صورت باید از طریق دادسرا یا دادگاه اقدام نمایید.
کاربر گرامی: محتوای ارائه شده صرفا جهت اطلاع می باشد و در صورت اجرای مشاوره پیشنهادی و عدم حصول نتیجه ، هیچگونه مسئولیتی متوجه «کلینیک حقوقی ایران» نخواهد بود. و توصیه می شود هیچگاه بدون وکیل گام برندارید .