از اوایل سال ۸۹ و پس از گذشت یک سال و نیم از تصویب دستورالعمل تشکیل شوراهای حل اختلاف ویژه امور پزشکی (مصوب ۳۱ر۹ر۱۳۸۶) در بسیاری از استانها شوراهای حل اختلاف ویژه رسیدگی به امور بهداشتی و پزشکی شروع به فعالیت نمودند. در تهران نیز مجتمع شماره ۲۹ شورای حل اختلاف به امور بهداشتی و پزشکی تخصیص یافته است.
در دعاوی کیفری حسب دستور ریاست محترم قوه قضاییه پرونده ابتدا باید برای ایجاد سازش بین طرفین به شورای حل اختلاف ارجاع شود به همین منظور برای جرایم پزشکی شورای حل اختلافی در سازمان نظام پزشکی پیش بینی شده است که این شورا صرفا نقش سازش دهنده بین بیمار و پزشک را برعهده داشته و شکایت شما از پزشک ابتدا به این نهاد ارجاع می شود برای سازش و در صورتی که سازشی در این خصوص حاصل نشود پرونده برای رسیدگی به دادسرا ارجاع داده می شود.
در هر صورت موضوعات قابل طرح در شورای ویژه پزشکی مشخص اند و هر پرونده ای را نمی شود در آن مطرح کرد . شورای حل اختلاف امور پزشکی تنها در موارد زیر صالح به رسیدگی است :
1- دیه کمتر از 5 میلیون تومان
2- زمانی که دو طرف یک اختلاف، که یکی از طرفین آن از جامعه پزشکی باشد ، با توافق ، اختلاف خود را به شوراهای ویژه امور پزشکی ارجاع دهند.
ثبت شکایت نیز از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی انجام می شود.
3- رسیدگی و حل و فصل اختلافات اعضای جامعه پزشکی با یکدیگر و اختلافات جامعه پزشکی با سایر اشخاص در صورتی که مبلغ خواسته یا محکوم شده کمتر از 20 میلیون تومان باشد.
نکته مهم اینکه شما باید کلیه مستندات لازم را نیز ضمیمه شکایت خود نمایید.
کاربر گرامی: محتوای ارائه شده صرفا جهت اطلاع می باشد و در صورت اجرای مشاوره پیشنهادی و عدم حصول نتیجه ، هیچگونه مسئولیتی متوجه «کلینیک حقوقی ایران» نخواهد بود. و توصیه می شود هیچگاه بدون وکیل گام برندارید .