ضرورت یا عدم ضرورت انجام صیغه برای تخمک اهدایی، میان اهدا کننده تخمک و صاحب اسپرم، پرسش افراد بسیاری است که تمایل به انجام این امر دارند. لذا ، با مراجعه به فتاوای معتبر مراجع تقلید و مقام معظم رهبری، در این باره، توضیح داده خواهد شد.
بسیاری از مراجع تقلید، نظیر آیت الله العظمی، جوادی آملی، اجرای عقد نكاح موقت، میان اهدا کننده تخمک و صاحب اسپرم را در صورت عدم تماس جسمی و جنسی، لازم نمی دانند اما، بیان می دارند، "در صورت عدم ترتب آثار سو خانوادگی يا اجتماعی، احتياط مستحب، اجرای عقد است."
برخی دیگر از مراجع تقلید، بر ضرورت انجام عقد موقت یا دائم، میان اهدا کننده تخمک و صاحب اسپرم، تاکید دارند و معتقدند، حتما باید میان مرد صاحب اسپرم و زن اهدا کننده تخمک، عقد موقت یا دائم، برقرار گردد. بنابراین، بهتر است افراد، برای بررسی ضرورت یا عدم ضرورت انعقاد عقد موقت، میان اهدا کننده تخمک و صاحب اسپرم، به نظر مرجع تقلید خود، مراجعه کنند.
شایان ذکر است، در استفتائاتی که از مقام معظم رهبری، در خصوص لقاح مصنوعی، شده است، ایشان، این عمل را فی نفسه، خالی از مشکل می دانند و بر رعایت احتیاطات و احکام شرعی مربوط به نسب، تاکید دارند.
کاربر گرامی: محتوای ارائه شده صرفا جهت اطلاع می باشد و در صورت اجرای مشاوره پیشنهادی و عدم حصول نتیجه ، هیچگونه مسئولیتی متوجه «کلینیک حقوقی ایران» نخواهد بود. و توصیه می شود هیچگاه بدون وکیل گام برندارید .