۱-برای گرفتن طلاق توافقی زن و شوهر باید به همراه شناسنامه و عقدنامه به دادگاه خانواده بروند. البته چنانچه مایل باشند می توانند اول به مراکز مشاوره ای که در اجرای قانون جدید حمایت خانواده، توسط قوه قضاییه برای سازش ایجاد شده اند مراجعه نمایند.
۲-باید فرم دادخواست را پر کنند و تکلیف مسائل مالی زوجه ( مهریه، نفقه، اجرت المثل، نحله و حق تصنیف دارایی، جهزیه) حضانت فرزندان، نفقه فرزندان، نحوه ملاقات فرزندان و وضعیت بارداری و باکره بودن زوجه را مشخص كنند.
۳-پس از تقدیم دادخواست طبق قانون جدید حمایت خانواده، دادگاه خانواده به آنها تكلیف میكند که به مراکز مشاوره مراجعه کنند. قبل از قانون جدید حمایت خانواده زوجین باید داوری از میان بستگانشان معرفی می کردند كه با مذاكره سعی در مصالحه می نمودند. اما با اجرایی شدن قانون حمایت خانواده دیگر داوری در طلاق توافقی وجود ندارد و زوجین به مراکز مشاوره خانواده معرفی می شوند.(مواد ۲۵ و ۲۷ قانون حمایت خانواده )
۴-اگر مرکز مشاوره نتوانست سازش ایجاد کند، باید موضوع را با مشخص کردن موارد توافق جهت اتخاذ تصمیم نهایی به دادگاه منعکس کند.
۵-دادگاه براساس توافق زوجین گواهی عدم امكان سازش صادر میكند و آنها میتوانند با ارائه گواهی به دفترخانه طلاق، صیغه طلاق را جاری و ثبت كنند. مدت اعتبار گواهی عدم امکان سازش که در طلاق به درخواست زوج و طلاق توافقی صادر می شود برای تسلیم به دفتر رسمی ازدواج و طلاق سه ماه پس از تاریخ ابلاغ رأی قطعی یا قطعی شدن رأی است.چنانچه گواهی مذکور ظرف مهلت یاد شده به دفترخانه داده نشود یا طرفی که آن را به دفترخانه رسمی طلاق تسلیم کرده است ظرف سه ماه از تاریخ تسلیم در دفترخانه حاضر نشود یا مدارک لازم را ارایه نکند، گواهی صادرشده از درجه اعتبار ساقط است. و تمامی توافقاتی که گواهی مذکور بر مبنای آن صادر شده است، ملغی میشود.
کاربر گرامی: محتوای ارائه شده صرفا جهت اطلاع می باشد و در صورت اجرای مشاوره پیشنهادی و عدم حصول نتیجه ، هیچگونه مسئولیتی متوجه «کلینیک حقوقی ایران» نخواهد بود. و توصیه می شود هیچگاه بدون وکیل گام برندارید .