خیانت در امانت

موسسه حقوقی دانش محور تاراز
مشاور: موسسه حقوقی دانش محور تاراز
دانش محور تاراز دانش محور تاراز ناظر علمی: دانش محور تاراز دانش محور تاراز

عنصر مادی جرم خیانت در امانت

مقصود از رکن مادی جرم، رفتاری است که شخص از طریق آن افکار مجرمانه‌ی خود را به نمایش می‌گذارد و به عبارتی رکن مادی جرم، نمود خارجی قصد مجرمانه است.

عنصر مادی جرم خیانت در امانت عبارت است از:

1.     استعمال: منظور از استعمال استفاده کردن از مال مورد امانت است، برای مثال شخصی خودروی خود را به دوستش امانت می‌دهد تا در پارکینگ منزل خودش از آن نگهداری کند، ولی دوست وی از آن خودرو برای مسافرکشی استفاده کند.

2.     تصاحب: تصاحب کردن یعنی رفتار مالکانه با مال مورد امانت داشتن. به عبارت دیگر: یعنی شخص امین به جای مال دیگری را از آن خود بداند و با آن طوری رفتار کند که دیگران گمان کنند او مالک مال است.

3.     تلف: یعنی از بین بردن یا نابود کردن مال مورد امانت به مباشرت یا تسبیب. اتلاف می تواند به صورت تلف کل مال ، تلف جزیی از مال مثل پاره کردن یک ورق کتاب، یا به صورت اتلاف وصف مال باشد. مثل: پاشیدن رنگ روی اتومبیل . گاهی نیز اتلاف به صورت ترک فعل محقق می شود: مثل آب ندادن به گلدان مورد امانت که موجب پژمرده شدن آن می شود.

4.     مفقود کردن: یا همان گم کردن است. حالتی که امین بدون این که مال مورد امانت را تلف کند، موجب شود که دستیابی آن برای مالک غیر ممکن شود

در صورتی که به پاسخ خود دست نیافتید پرسش خود را مطرح کنید
چنانچه وکیل تخصصی در این حوزه هستید خودتان را کنار این مشاوره معرفی کنید ورود / ثبت نام

کاربر گرامی: محتوای ارائه شده صرفا جهت اطلاع می باشد و در صورت اجرای مشاوره پیشنهادی و عدم حصول نتیجه ، ‏هیچگونه مسئولیتی متوجه «کلینیک حقوقی ایران» نخواهد بود.‏ و توصیه می شود هیچگاه بدون وکیل گام برندارید .