ثبت واقعه طلاق

خدیجه شکری
مشاور: خدیجه شکری
منا ابوفاضلی ناظر علمی: منا ابوفاضلی

صیغه طلاق وشهادت شهود

با استناد به ماده "1134" قانون مدنی طلاق باید به صیغه طلاق و در حضور لااقل دو نفر مرد عادل که طلاق را بشنوند واقع گردد. صیغه شامل الفاظی است که از جانب شارع مقدس (خداوند ) بر ما رسیده است و خود انسان نمی تواند از خود الفاظی رادر قالب صیغه طلاق ابداع کند. و در مورد عربی بودن صیغه طلاق اینگونه عنوان شده است که اگر قرائت صیغه به زبان عربی امکان پذیر باشد و توانایی آن را داشته باشیم قرائت به زبان غیر عربی جایز نیست.( کتاب بررسی فقهی حقوق خانواده نکاح و انحلال آن محقق داماد )

شهادت با استناد به ماده "1134" قانون مدنی به معنای شاهد گرفتن دو یا چند نفر مرد عادل بر وقوع طلاق می باشد. شاهدان در هنگام جاری شدن صیغه طلاق باید در مجلس حضور داشته باشند به طوری که اجرای صیغه طلاق را بشنوند. یعنی علاوه بر حضور، شرط استماع (شنیدن ، گوش دادن) نیز حائز اهمیت است واز جمله شروط دیگر مهم می توان به جنسیت شاهدان که حتما باید مرد باشد اشاره کرد و اینکه شاهدان باید عادل نیز باشند. ( عادل کسی است که عدالت دارد ، تقوی پیشه می کند و از مرتکب شدن گناهان کبیره و اصرار بر گناهان صغیره پرهیز میکند )( کتاب بررسی فقهی حقوق خانواده نکاح و انحلال آن محقق داماد )

 

کاربر گرامی: محتوای ارائه شده صرفا جهت اطلاع می باشد و در صورت اجرای مشاوره پیشنهادی و عدم حصول نتیجه ، ‏هیچگونه مسئولیتی متوجه «کلینیک حقوقی ایران» نخواهد بود.‏ و توصیه می شود هیچگاه بدون وکیل گام برندارید .