الزام به تنظیم سند رسمی

سهند قربانی
مشاور: سهند قربانی
منا ابوفاضلی ناظر علمی: منا ابوفاضلی

میخواهم شخصا طرح دعوا کنم

برای ارائه دادخواست مطالبه خسارت خود ابتدائاً می بایست به دفاتر خدمات قضایی مراجعه نمود.

قبل از هر اقدامی جهت عدم مراجعه مکرر به دستگاه های قضایی و سهولت در آگاهی از روند جریان رسیدگی و برای دریافت و ابلاغ اوراق مربوطه لازم است در سامانه ثبت ثنا، ثبت نام انجام شود.

هر اقدامی که خواهان می خواهد انجام دهد به لحاظ قانونی شیوه خاص خود را طلب می کند، برای طرح دعوی مطالبه خسارت خواهان براساس قانون آیین دادرسی مدنی می بایست دادخواستی تنظیم نماید.

مرجع صالح برای رسیدگی: مرجع صالح برای رسیدگی کلیه دعاوی راجع به ملک ، باید در دادگاه محل وقوع ملک، مطرح شود .

طرفین دعوا: طرفین دعوا در دعوای الزام به تنظیم سند رسمی ، خواهان ، خریدار ملک است و خوانده در وهلۀ اول کسی است که مالکیت ملک را به خواهان از طریق قرارداد عادی منتقل کرده است . به عنوان مثال : در قرارداد فروش ملک ، فروشنده اولین خوانده محسوب می شود ؛ اما گاهی ممکن است فروشنده ، مالک رسمی ملک نباشد و در ادارۀ ثبت اسناد ، مالک رسمی ، شخص دیگری باشد . در چنین حالتی باید علاوه بر فروشنده ، مالک رسمی هم به عنوان یکی از خواندگان ، طرف دعوا قرار داده شود.

اگر مالکین ملک متعدد باشند مانند ورثه باید اسامی همه آنان به عنوان خوانده قید شود.

در قسمت خواسته ادعای خود (الزام به تنظیم سند رسمی)را بنویسید.

مطرح نمودن ادعا و طرح دعوا نیاز به پرداخت یک هزینه دارد که به آن هزینه دادرسی گویند.

شما می توانید ضمن دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی، خسارت تأخیر در انجام تعهد(=  خسارتی که برای تاخیر در انجام تعهدات در نظر گرفته می شود. ) ( در صورت بروز ) و نیز خسارات ناشی از دادرسی یا همان هزینه های دادرسی را نیز مطالبه بفرمایید. این موارد را نیز باید در ستون خواسته و بعد از عنوان درخواستی خود مطرح کنید.

شما باید هر گونه دلیل در ارتباط با ادعای خود اعم از سند عادی یا رسمی، مبایعه نامه، شهادت شهود و مطلعین ( در صورت استناد به شهادت شهود می بایست شهود شما درهر مرحله و در صورت نیاز مرجع قضایی حاضر به ادای شهادت شوند. شهود کسی است که واقعه یا امر مورد ادعا شما را دیده است. و مطلع کسی است که تنها در خصوص واقعه یا امر مورد ادعا اطلاع دارد.) تحقیقات و معاینه محل، و.... را در ستون دلایل قید نمایید.

در قسمت شرح خواسته نیز خواسته خود از مرجع قضایی را به طور کامل ذکر کنید.

در هر مرحله از رسیدگی به پرونده شما دادگاه از طریق سامانه ثنا و با ارسال پیامک شما را در جریان قرار خواهد داد و دیگر نیاز به مراجعه هر روز به دادگاه لازم نیست.

همچنین میتوانید با مطالعه کامل این مطلب و آگاهی از نکات آن، حقوق و تکالیف خود را به طور مختصر و مفید بشناسید و گام های هوشیارانه ای را بردارید.

کاربر گرامی: محتوای ارائه شده صرفا جهت اطلاع می باشد و در صورت اجرای مشاوره پیشنهادی و عدم حصول نتیجه ، ‏هیچگونه مسئولیتی متوجه «کلینیک حقوقی ایران» نخواهد بود.‏ و توصیه می شود هیچگاه بدون وکیل گام برندارید .