مرجع قضایی صالح برای رسیدگی به جرم سرقت کجاست؟

مرجع قضایی صالح برای رسیدگی به جرم سرقت کجاست؟
حقوق جزا و جرم شناسی 1401/02/27 261

یکی از انواع جرایمی که همواره وجود داشته است جرم سرقت می‌باشد. در واقع برداشتن اموال دیگران بدون اجازه آنان جرم می‌باشد که در قانون مجازات اسلامی تحت عنوان جرم سرقت یا دزدی تعریف شده است، این جرم امکان دارد با اشکال مختلفی به وقوع برسد، اما همانند سایر جرایم برای تحقق آن نیاز است که سه عنصر مادی و معنوی و قانونی وجود داشته باشد. فرد مال باخته می‌تواند برای پیگیری جرم به مراجع قضایی مراجعه کرده و شکایت خود را مطرح نمایند.

مرجع قضایی برای رسیدگی به جرم سرقت

فرد مال باخته در اولین اقدام خود برای شکایت از سرقت باید مرجع قضایی صالح برای رسیدگی به جرم سرقت را بشناسد تا بتواند شکایت خود را مطرح کند. فرد شاکی می‌تواند به کلانتری یا به دادسرا مراجعه کند و شکایت خود را به صورت کتبی ارائه کند.

وظیفه اصلی دادسرا رسیدگی مقدماتی به جرم می‌باشد، ولی دادسرای مسئول رسیدگی به جرم سرقت است که جرم در آن محل به وقوع پیوسته است.

مراحل رسیدگی به جرم سرقت در مراجع قضایی

مراحل رسیدگی به جرم سرقت در مراجع قضایی بدین صورت است که ابتدا فرد شاکی شکواییه یا شکایت نامه خود را با استناد به دلایل و مستندات از جمله شهادت شهود یا وجود دوربین و … ارائه نماید، دادسرا بعد از بررسی و تحقیق شواهد در صورتی که متهم را مجرم تشخیص دهد، قرار مجرمیت (کیفرخواست) را صادر می‌کند و پرونده را برای صدور حکم مقتضی به دادگاه ارسال می‌کند.

 

ثبت دیدگاه
جهت ثبت دیدگاه وارد حساب کاربری شوید ورود / ثبت نام
دیدگاه ها
هنوز دیدگاهی ثبت نشده است