مجازات جعل امضا چیست؟

مجازات جعل امضا چیست؟
حقوق جزا و جرم شناسی 1401/03/04 261

یکی از جرائمی که از دیرباز افراد به آن اقدام می‌کردند جرم جعل بوده است به این ترتیب که با تغییر دادن اسناد قصد فریب دیگران را داشته اند یا اینکه با تقلید و کپی کردن قصد صدمه و آسیب رساندن به اعتبار دیگران و یا استفاده غیرقانونی از اسناد داشته اند. این افراد اغلب از اینکه عملشان می‌تواند چه عواقبی در پی داشته باشد را در نظر نمی‌گیرند و به سادگی دست به این عمل مجرمانه می‌زنند. یکی از رایج‌ترین انواع جعل، جعل امضاست که آگاهی از عاقبت این عمل می‌تواند باعث کاهش رواج این جرم شود.

مجازات جعل امضای افراد عادی

جعل کردن امضا در موارد متفاوتی رخ می‌دهد مثل جعل امضا در چک، جعل امضا در قولنامه، جعل امضا در قرارداد و اسناد و …. طبق قانون مجازات اسلامی کسی که اقدام به جعل امضای افراد و اشخاص حقیقی نماید مجازات خواهد شد. مجازات جعل امضا افراد عادی در ماده ۵۳۶ بخش تعزیزات آمده است و مقرر شده است که: ” هر کس در اسناد یا نوشته‌های غیر رسمی جعل یا تزویر کند یا با علم به جعل و تزویر آن‌ها را مورد استفاده قرار دهد علاوه بر جبران خسارت وارده به حبس از شش ماه تا دو سال یا به سه تا دوازده میلیون ریال جزای نقدی محکوم خواهد شد. ” از این رو مجازات جعل امضا افراد در هر زمینه‌ای شامل این ماده است و از قرار زیر است:

۱- جبران خسارت

۲- حبس از ۶ ماه تا ۲ سال یا جریمه نقدی از ۳ تا ۱۲ میلیون ریال

مجازات جعل امضا مقامات

قانون مجازات اسلامی علاوه بر اینکه برای جعل امضای افراد عادی مجازات تعیین کرده است، برای کسانی که اقدام به جعل امضای مقامات نیز کرده اند مجازات در نظر گرفته است که در ماده ۵۲۴ قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات به آن پرداخته است. طبق این ماده مجازات جعل امضای رهبر، روسای قوه مقننه، قوه مجریه و قوه قضاییه از قرار حبس از سه سال تا پانزده سال است.

 

ثبت دیدگاه
جهت ثبت دیدگاه وارد حساب کاربری شوید ورود / ثبت نام
دیدگاه ها
هنوز دیدگاهی ثبت نشده است