شورای امنیت سازمان ملل قطعنامه پیشنهادی امریکا برای آتشبس در غزه را تصویب کرد
قطعنامه پیشنهادی آمریکا برای برقراری آتشبس در غزه و آزادی اسرا با استقبال اعضای نشست شورای امنیت سازمان ملل با ۱۴ رأی مثبت و یک رأی ممتنع (روسیه) برای «نجات اسرائیل» در غزه تصویب شد.
در این قطعنامه ۷ بندی آمده است که قطعنامه پیشنهادی آمریکا تمام قطعنامههای مربوطه در مورد وضعیت خاورمیانه از جمله موضوع فلسطین را یادآور میشود و بر اهمیت تلاشهای دیپلماتیک مستمر مصر، قطر و آمریکا با هدف دستیابی به یک توافق آتشبس جامع شامل سه مرحله تاکید میکند.
در این قطعنامه آمده است: از پیشنهاد آتشبس جدید اعلام شده در ۳۱ مه که (رژیم) اسرائیل آن را پذیرفت استقبال میکند و از حماس میخواهد که آن را نیز بپذیرد و از هر دو طرف میخواهد که شرایط آن را بهطور کامل بدون تاخیر و بدون قید و شرط اجرا کنند.
این قطعنامه خاطرنشان میکند که اجرای این پیشنهاد میتواند نتایج زیر را در سه مرحله داشته باشد.
مرحله ۱: آتشبس فوری، کامل با آزادی گروگانها از جمله زنان، سالمندان و مجروحان، بازگرداندن اجساد برخی از گروگانهای کشته شده، تبادل اسرای فلسطینی، عقب نشینی اسرائیلیها از مناطق پرجمعیت غزه، بازگشت غیرنظامیان فلسطینی به خانهها و محلههای خود در تمام مناطق غزه، از جمله در شمال، و همچنین توزیع ایمن و مؤثر کمک های بشردوستانه در مقیاس بزرگ در سراسر نوار غزه.
مرحله ۲: با توافق طرفین، پایان دائمی خصومتها، در ازای آزادی همه گروگانهایی که هنوز در غزه هستند، و خروج کامل نیروهای اسرائیلی از غزه.
مرحله ۳: شروع یک طرح بازسازی چند ساله بزرگ برای غزه و بازگرداندن اجساد همه گروگان کشته شده که هنوز در غزه هستند به خانواده هایشان.
این قطعنامه تاکید میکند که اگر مذاکرات برای مرحله اول بیش از ۶ هفته طول بکشد، آتشبس تا زمانی که مذاکرات در جریان است ادامه خواهد داشت و از آمادگی آمریکا، مصر و قطر برای اطمینان از ادامه مذاکرات تا زمانی که تمام توافقات حاصل شود و فاز دوم بتواند آغاز شود، خبر میدهد.
قطعنامه تصویب شده، بر اهمیت پایبندی طرفین به شرایط این پیشنهاد پس از توافق تاکید میکند و از همه کشورهای عضو و سازمان ملل میخواهد که از اجرای آن حمایت کنند.
در این قطعنامه همچنین آمده است: این قطعنامه تعهد تزلزلناپذیر خود را به چشمانداز راه کار دو کشوری که در آن دو کشور دموکراتیک، اسرائیل و فلسطین، در کنار هم در صلح در مرزهای امن و شناخته شده، مطابق با قوانین بین المللی و قطعنامههای مربوط به سازمان ملل زندگی میکنند، تاکید و در این راستا بر اهمیت اتحاد نوار غزه با کرانه باختری تحت حاکمیت تشکیلات خودگردان فلسطین تاکید میکند.